marți, 19 august 2014

De ce nu circul cu bicicleta pe trotuar

Există o serie de motive, iar cu excepţia domniţelor care ies cu bicicletele pentru a-şi etala ţinutele şi coşurile cu flori şi a copiilor, cred că toţi cei care merg pe bicicletă sunt de acord cu următoarele:

1. Nu sunt pieton! Dacă aş fi, nu aş merge pe bicicletă, ci, lângă ea.
2. Pietonii nu sunt atât de inofensivi pe cât par! De fapt, sunt mult mai periculoşi decât şoferii, fiindcă au un spaţiu mult mai restrâns în care să fie total imprevizibili.
3. Dacă există pistă de biciclişti, cel puţin!, repet, CEL PUŢIN un pieton este pe ea (de obicei sunt toţi) şi nu se va clinti de acolo pentru a te lăsa să treci.
4. Avem borduri! Şi dacă v-aţi întrebat vreodată de ce au fost schimbate aşa des şi mereu tot înălţate, ei bine, probabil şi la cererea producătorilor de biciclete de aventură, fiindcă e cu adevărat aventuros să treci stada fiind pe bicicletă, dincolo de faptul că este interzis, din câte ştiu eu.
5. La coborârea de pe trotuar, dacă ai curajul să te arunci în cap de pe bordură, va trebui să sari eventual şi peste maşina bizonului care a lipit-o fix de spaţiul destinat coborârii la trecere.

Şi lista poate continua, dar într-o altă zi sau de alţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu